Вітаємо з 86-річчям Заслуженого працівника народної освіти України Матійчака Ярослава Васильовича

 
Вітання

5 травня виповнюється 86 років Заслуженому працівнику народної освіти України Матійчаку Ярославу Васильовичу.

Помітний слід у галузі шкільництва залишила ця велика ЛЮДИНА, педагог від Бога, справді НАРОДНИЙ ВЧИТЕЛЬ, на Буковині і на Івано-Франківщині.

Половина років трудової діяльності Я.В.Матійчакапов’язана із Заставнівщиною, (21 рік), а друга половина з рідною Косівщиною (19 років). В цьому році минуло 62 роки від часу, як він працював учителем в невеличкому придністрянському селі Мосорівка: 52 роки - директором школи у селі Вікно, на Заставнівщині, 42 роки - як він виїхав із міста Заставни, де обіймав посаду директора СШ№1, але і через таку прірву років його пам’ятають буковинці, згадують добрим словом, часто спілкуються, вітають із святами, приїжджають у гості, бо він був, є і буде для його колег, учнів і друзів Людиною з великої літери, життєвим орієнтиром і взірцем людяності, доброти, безкорисливості, самовідданості в розбудові української національної школи.

На буковинській землі він навчався, здобував знання, досвід, формував свій світогляд, розвивав ті риси характеру, які були закладені в генах батьками, а на Косівщині його талант народного вчителя розквітнув і вибухнув реформаторськими ідеями розвитку сучасної освіти рідного краю.

Вельмишановний Ярославе Васильовичу! Прийміть найщиріші вітання з днем народження і щиросердечні побажання міцного здоров’я, миру, добра і достатку від сотень Ваших друзів, колег та колишніх учнів, які пам’ятають Вашу доброту, люблять і в день Вашого народження будуть молитися та проситимуть у Бога, щоби зміцнив Ваше здоров’я, щоби Ангели-Охоронці завжди були з Вами!

З Днем народження Ярославе Васильовичу!

 



Top